Wednesday, August 8, 2012

Sokeriton mansikka-banaanisorbetti

6,5 dl / 2-3 annosta

1 kpl tai 130 g pakastettua, 10 osaan pilkottua banaania
260 g jäisiä Euroshopper pakastemansikoita
2,5 dl omenatäysmehua

Tällä ohjeella tulee todella makeaa jäätelömäistä jälkiruokaa/välipalaa.

1. Laita tyhjät kulhot pakastimeen kylmenemään. 
2. Kaada omenamehu tehosekoittimeen ja lisää jäiset banaanit ja mansikat. Käynnistä kone ripeästi ennen kuin omenamehu alkaa kylmetä liiaksi ja jähmettää aineksia klimpeiksi. 
3. Aja massa tasaiseksi. Saatat joutua muutamaan kertaan sammuttamaan koneen ja tökkimään aineksia alas terää kohti, koska jäähileinen seos liikkuu kannussa jähmeästi ja terä ajoittain alkaa pyöriä tyhjää. 

Sorbetti sulaa lautasella nopeasti, minkä vuoksi se kannattaa tarjoilla jäähdytetyistä astioista. Jos ennen syömistä haluaa esim. huuhdella tehosekoittimen terän ja kannun, kannattaa annokset lykätä pakastimeen odottamaan. Varttia pidemmäksi aikaa annoksia ei kannata pakastimeen jättää ettei herkku mene umpijäähän.

No comments:

Post a Comment