Wednesday, August 8, 2012

Kaali-jauhelihapiirakka (pellillinen)


 
Tekemiseen menee aikaa parisen tuntia + piirakan uunissaoloaika.

2 kpl 600 gramman Myllyn Paras Iso lehtitaikinalevy pakettia
1,2 kg silputtua kaalia (Kaalinpäätä valitessasi ota huomioon että kaalin painosta noin neljäsosa häviää kun kanta ja päällimmäiset kerrokset poistetaan.)
90 g voita, margariinia tai öljyä
1 tl Herbamare yrttisuolaa
¼ tl jauhettua maustepippuria
4 isoa sipulia
½ pkt eli 200g Atria 10% kevytjauhelihaa (toisen 200 g voit paistaa, pakastaa ja käyttää myöhemmin)
kananmuna voiteluun

1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan tuntia ennen kuin alat kokkaamaan. Sulamiseen menee aikaa 2,5 h vaikka paketissa väitetään muuta.
2. Laita levy kolmoselle ja sulata rasva kattilassa. (Oletuksena 6 asteikon liesi.)
3. Lisää silputtu kaali, yrttisuola, maustepippuri ja 2,5 dl vettä. Hauduta hiljalleen kypsäksi kannen alla. Varaa aikaa n. 1 h 15 min.
3. Sekoita kaalia haudutuksen aikana ja lisää vettä tarvittaessa.

Kun kaali on hautunut 45 minuuttia:
4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
5. Silppua sipulit ja lisää kaalin joukkoon hautumaan.
6. Paista kevyesti yrttisuolalla maustettu jauheliha. Lisää kypsä jauheliha kaalin ja sipulin joukkoon.
7. Kauli toinen lehtitaikinalevy syvän uuninpellin kokoiseksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 minuuttia.
8. Kauli toinen lehtitaikinalevy kanneksi. Levitä täyte pohjalle paksuksi kerrokseksi jättäen reunoille sentin verran tyhjää. 
9. Painele kansi päälle. Voitele kansi kanamunalla ja pistele haarukalla.
10. Paista piirakkaa uunissa n. 30 minuuttia.

Täytteen hauduttelemiseen tarvitset 4 litran vetoisen, mielellään pinnoitetun kattilan. 

Meillä on käytössä Ikeasta hankittu Medalj paistokasari, joka vetää 3 l niin että on vielä hyvin varaa hämmennellä ja 4 litraa jos pistää niin täyteen että nestepinta on sentin päässä yläreunasta.

No comments:

Post a Comment