Wednesday, August 8, 2012

Leivitetyt broilerin fileet

2 pkt á 480 g Atria perhetilan naturell broilerin ohut leike fileestä (tai muita ohueksi leikattuja, maustamattomia broilerin fileitä)
1,5 dl Provena kaurajauhoja (tai muuta täysjyväjauhoa)
1 tl valkopippuria
1 ¼ tl Herbamare yrttisuolaa
(2 tl oreganoa halutessasi)
margariinia tai öljyä paistamiseen

1. Sekoita mausteet jauhoihin laakealla lautasella.
2. Laita kaksi paistinpannua liedelle ja levyt kutoselle. (Oletuksena 6 asteikon liesi.) Laita kummallekin pannulle n 2 rkl margariinia tai öljyä kuumenemaan.
3. Huuhtele fileet kraanan alla viileällä vedellä.
4. Painele fileet jauhoihin niin että ne peittyvät kauttaaltaan ja laita ne sitä mukaa pannuun paistumaan. Kun pannut ovat täynnä, laske levyjen lämpötila kolmoselle.
5. Paista fileitä 5 minuuttia. Käännä ympäri ja paista kypsäksi. (Itse paistan fileitä välillä käännellen noin puolen tunnin ajan, koska meillä tykätään kuivahkosta broilerista ja haluan olla varma että liha on läpikypsää.)

6. Voit jatkaa ja paistaa loput fileet saman tien tai ruokailla ensin ja paistaa myöhemmin loput seuraavaa päivää varten. Leivitä fileet vasta juuri ennen pannuun laittamista.

Älä lisää jauhoja fileiden pintaan ensimmäisen leivityksen jälkeen. Ylimääräinen leivite imee vain turhaan öljyä ja mössöytyy, eikä pihveistä tule rapeita.

Meillä syödään usein näiden kanssa Rainbown pakaste uunijuureksia. Huomioi että juurekset kypsyvät uunissa puoli tuntia, joten uuni pitää laittaa lämpiämään hyvissä ajoin ennen fileenpaistoon ryhtymistä. Koska meillä syödään broileria välillä ihan kyllästymiseen asti, herralle oli iloinen yllätys kun nämä maistuivat kuulemma possulle eikä niinkään broilerille.

No comments:

Post a Comment