1,5 dl Provena kaurajauhoja (tai muuta täysjyväjauhoa)
1 tl valkopippuria
1 ¼ tl Herbamare yrttisuolaa
(2 tl oreganoa halutessasi)
margariinia tai öljyä paistamiseen
1. Sekoita mausteet jauhoihin laakealla lautasella.
2. Laita kaksi paistinpannua liedelle ja levyt kutoselle. (Oletuksena
6 asteikon liesi.) Laita kummallekin pannulle n 2 rkl margariinia tai öljyä
kuumenemaan.
3. Huuhtele fileet kraanan alla viileällä vedellä.
4. Painele fileet jauhoihin niin että ne peittyvät
kauttaaltaan ja laita ne sitä mukaa pannuun paistumaan. Kun pannut ovat täynnä,
laske levyjen lämpötila kolmoselle.
5. Paista fileitä 5 minuuttia. Käännä ympäri ja paista
kypsäksi. (Itse paistan fileitä välillä käännellen noin puolen tunnin ajan,
koska meillä tykätään kuivahkosta broilerista ja haluan olla varma että liha on
läpikypsää.)
6. Voit jatkaa ja paistaa loput fileet saman tien tai
ruokailla ensin ja paistaa myöhemmin loput seuraavaa päivää varten. Leivitä
fileet vasta juuri ennen pannuun laittamista.
Älä lisää jauhoja fileiden pintaan ensimmäisen leivityksen
jälkeen. Ylimääräinen leivite imee vain turhaan öljyä ja mössöytyy, eikä
pihveistä tule rapeita.
Meillä syödään usein näiden kanssa Rainbown pakaste uunijuureksia.
Huomioi että juurekset kypsyvät uunissa puoli tuntia, joten uuni pitää laittaa
lämpiämään hyvissä ajoin ennen fileenpaistoon ryhtymistä. Koska meillä syödään broileria välillä ihan kyllästymiseen asti, herralle oli iloinen yllätys kun nämä maistuivat kuulemma possulle eikä niinkään broilerille.
No comments:
Post a Comment