- Tavallista
valkoista perussokeria, kaikkia tummia sokereita kuten muscovado-, intiaani- ja
raakaruokosokeria, kaikkia mahdollisia siirappeja sekä hunajaa
-
Makeutusaineita kuten Hermesetas ja Canderel
- Kaikkia
elintarvikkeissa käytettyjä muita sokereita kuten rypälesokerit glukoosi ja
dekstroosi, fruktoosi eli hedelmäsokeri, xylitoli eli koivusokeri, maltoosi eli
mallassokeri, trehaloosi eli sienisokeri
-
Elintarvikkeiden keinotekoisia makeutusaineita kuten E420 sorbitoli, E421
mannitoli, E950 asesulfaami, E951 aspartaami, E952 syklamaatti, E953
isomaltitoli, E954 sakariini, E955 sukraloosi, E965 maltitoli, E966 laktitoli
- Steviaa
- Kuivattuja
hedelmiä
Se, miten
pitkälle menee sokerin välttämisessä, on jokaisen oma asia. En kiellä ketään
syömästä xylitol purkkaa, makeuttajia, joiden vaikutus verensokeriin on
ruokosokeria vähäisempi, tai kuivattuja hedelmiä. Koska minua ei orjuuta
verensokeripitoisuus vaan makean maun kokeminen, itselleni yksinkertaisesti
toimii parhaiten jättää pois kaikki makea – hyvästellä koko maku. Jos syön
kuivattuja hedelmiä tai Hermesetaksella makeutettua mustikkamaitoa, alan vain
himota lisää ja lisää makeaa kunnes mikään ei enää riitä.
Jos
jostakusta tuntuu typerältä mennä niin pitkälle että lopettaa valmiiksi
marinoidun kanan käytön koska marinadissa on glukoosia ja
maissitärkkelyssiirappia, niin sitten ei lopeta. Jokaisen täytyy kokeilemalla
etsiä itselleen se ruokavalio, mikä omalla kohdalla toimii. Minun elämäni vain
on helpompaa, kun on selkeä täyskielto eikä siten mitään pelivaraa lipsua kohti
makealla mässäilyä. Pienestä se aika alkaa – ja päättyy minun kohdallani
totaaliseen kaaokseen.
No comments:
Post a Comment