Saturday, August 25, 2012

Currykanakeitto


9 litran kattilallinen (sopii pakastettavaksi)

3 pkt (yht 1440 g) Atria perhetilan naturell broilerin ohut leike fileestä
6 isoa punaista paprikaa, enemmän jos ovat pienikokoisia
1 purjo
6 Granny Smith omenaa (tai muuta hapahkoa omenaa)
öljyä kuullottamiseen
5 tl currya
9 rkl Provena täysjyväkaurajauhoa
2,5 tl Herbamare yrttisuolaa
3 l vettä
900 g (2 pss) Rainbow pakastemaissia
1/2-3/4  tl cayennenpippuria tai chilijauhetta
3 prk (yhteensä 360 g) Rainbow smetanaa


1. Pieni paprikat sokeripalan kokoisiksi palasiksi.
2. Puhdista purjo, suikaloi ja laita kattilaan odottamaan.
3. Huuhtele broilerifileet ja leikkaa terävällä veitsellä lusikkaan sopiviksi suikaleiksi. (Ensin fileet pitkittäin puoliksi ja sitten puolikkaat suikaleiksi.)
4. Kuori ja kuutioi omenat.
5. Kuullota omenoita ja purjoa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
6. Sekoita curry, Herbamare ja kaurajauhot. Lisää kattilaan desin verran vettä, ripottele sekaan suurusseos. Anna hetken aikaa kypsyä koko ajan sekoitellen.
7. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
8. Lisää kattilaan paprikapalat, kanasuikaleet ja maissit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes kanat ovat kypsiä.
9. Lisää smetana kattilaan ja sekoita kunnes kimpaleet ovat sulaneet.
10. Mausta makusi mukaan cayennenpippurilla.

Ohje on muokattu Yhteishyvän ruokalehdessä ja nettisivuilla julkaistusta reseptistä.

No comments:

Post a Comment