2 uunivuoallista (sopii pakastettavaksi)
2 pakettia (yht 960 g) Atria perhetilan naturell broilerin
ohut leike fileestä (ohuet kypsyvät paremmin)
2 pkt (yhteensä 500 g) Koskenlaskija perinteinen tai
voimakas sulatejuustoa
800 g (yksi jättipurkki tai useampi pieni) Santa Maria
medium Taco kastiketta (hottia jos tykkää tulisesta)
1 prk (2 dl) Rainbow ruokakermaa
(halutessasi 1 tl Herbamare yrttisuolaa)
1 tl mustapippuria
0,5 tl valkopippuria
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja voitele kaksi n. kahden litran vetoista uunivuokaa.
2. Laita levy kolmoselle (3/6) ja sulata hiljalleen
sulatejuusto tacokastikkeen ja kerman sekaan.
3. Huuhtaise juuston sulaessa broilerit kraanan alla,
leikkaa fileet 2-4 reiluun palaan ja asettele vuokiin.
4. Mausta kastike.
5. Sekoita kastike broileripalojen sekaan ja kypsennä ruokaa
uunissa 1 h 15 min – 1 h 30 min. Laske lämpötila ensimmäisten 15 minuutin jälkeen 150 asteeseen.
6. Peitä vuoat kansilla tai foliolla puolen tunnin jälkeen
ja sekoittele välillä kypsennyksen aikana ettei pinta pääse ruskistumaan.
7. Jos haluat pelata varman päälle leikkaa pullea kanapala
auki ja tarkista kypsyys ennen kuin otat ruuan uunista. Voit myös ruuan valmistuttua
sammuttaa uunin ja jättää vuoat vielä muhimaan.
Samalla vaivalla tekee kaksi vuoallista. Ylimääräisen voi
pakastaa annoksina kiirepäivän varalle. Luultavasti kaksi vuokaasi ovat
eriparia joten ruoka voi kypsyä niissä eri tahtiin. Ruoka kypsyy eri tahtiin
myös jos vuoat ovat eri tasoilla uunissa. Jos kastike alkaa mennä
ryynimäiseksi, on joko laskettava paistolämpötilaa tai aika ottaa vuoka pois.
Tacokastikkeen, sulatejuuston ja broilerin yhdistelmä kuulosti
aluksi todella oudolta, mutta valmiin kastikkeen maku muistuttaa tuttua,
turvallista lasagnea. Medium taco kastikkeella ruoka ei ole lainkaan tulista,
mutta jos tykkää miedosta kannattaa jättää valkopippuri pois. Prismasta löysin
800 g:n jättipurkin tacokastiketta, pienemmistä marketeista saa pienempiä
purkkeja. Jos käytät muun merkkistä kastiketta muista tarkistaa
valmistusaineluettelo lisätyn sokerin varalta.
No comments:
Post a Comment