Saturday, August 25, 2012

Mustapekkanaudanlihapata


800 g (2 pakettia) Rainbow naudanpaistisuikaleita
6 dl ruokakermaa (kasvirasvasekoitteet sisältävät usein lisättyä sokeria)
200 g (2 pakettia) Valio Mustapekka mustapippurituorejuustoa
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 tl mustapippuria
1,5 tl Herbamare yrttisuolaa

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Laita levy kolmoselle (6 asteikon hellassa) ja lämmitä ruokakermat kattilassa. Lisää tuorejuustot pieninä nokareina ja sulata tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää yrttisuola ja mustapippuri ja maista kastiketta. Lisää halutessasi mausteita, mutta ota huomioon että uunissa muhiessa kastikkeen maku jonkin verran tiivistyy ja voimistuu.
3. Ruskista lihat kuumalla pannulla ilman rasvaa kolmessa erässä. Kerää lihat uunivuokaan ja kaada lihoista paistamisen aikana irtoava sakea liemi pois.
4. Sekoita kastike lihojen joukkoon ja laita vuoka (peitettynä) uuniin. Laske uunin lämpötila 15 minuutin jälkeen 125 asteeseen.
5. Hauduta lihoja uunissa hiljalleen 2,5-3 tuntia välillä sekoittaen.

6. Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.

No comments:

Post a Comment