5-7 kananmunaa (5 jos perheesi/tuttusi käyttävät vähän
munavoita, 7 jos perheesi/tuttusi tykkäävät kasata piirakalle kunnon keon munavoita)
muutama ruokalusikallinen margariinia tai voita
Herbamare yrttisuolaa
1 pussi (n. 9 kpl) Rainbow pakastekarjalanpiirakoita
Keitä kananmunia 8-10 minuuttia ja laske kattilaan parin
minuutin ajan kylmää vettä. Kuori kananmunat tuoreeltaan kun ne ovat vielä
lämpimiä ja hienonna leikkaamalla munat kahdesti ristikkäin munanleikkurilla.
Lisää munasilppuun ruokalusikallinen margariinia ja sekoita. Lisää varovasti
margariinia n. puolen ruokalusikallisen nokare kerrallaan kunnes keltuaiset ja
margariini sekoittuvat tahnamaiseksi. Margariinia ei tarvitse 3-4
ruokalusikallista enempää koska keltuaiset muodostavat sekoitettaessa suurimman
osan tahnasta. Mausta varovasti suolalla, lisää hyvin vähän kerrallaan,
sekoita, maista ja lisää tarvittaessa. Munavoin maku on niin hento että
helposti menee liikaa suolaa.
Valmis munavoi säilytetään huoneenlämmössä kunnes se
tarjotaan. Jos munavoin laittaa jääkaappiin, sen rakenne muuttuu tahnamaisesta
lohkeavaksi eikä munavoi enää levity kunnolla. Samasta syystä kannattaa
munavoita valmistaa vain yhden päivän tarpeisiin tai sitten nostaa se
jääkaapista paria-kolmea tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön lämpenemään.
No comments:
Post a Comment