Saturday, August 25, 2012

Karjalanpiirakat ja munavoi


5-7 kananmunaa (5 jos perheesi/tuttusi käyttävät vähän munavoita, 7 jos perheesi/tuttusi tykkäävät kasata piirakalle kunnon keon munavoita)
muutama ruokalusikallinen margariinia tai voita
Herbamare yrttisuolaa
1 pussi (n. 9 kpl) Rainbow pakastekarjalanpiirakoita

Keitä kananmunia 8-10 minuuttia ja laske kattilaan parin minuutin ajan kylmää vettä. Kuori kananmunat tuoreeltaan kun ne ovat vielä lämpimiä ja hienonna leikkaamalla munat kahdesti ristikkäin munanleikkurilla. Lisää munasilppuun ruokalusikallinen margariinia ja sekoita. Lisää varovasti margariinia n. puolen ruokalusikallisen nokare kerrallaan kunnes keltuaiset ja margariini sekoittuvat tahnamaiseksi. Margariinia ei tarvitse 3-4 ruokalusikallista enempää koska keltuaiset muodostavat sekoitettaessa suurimman osan tahnasta. Mausta varovasti suolalla, lisää hyvin vähän kerrallaan, sekoita, maista ja lisää tarvittaessa. Munavoin maku on niin hento että helposti menee liikaa suolaa.

Valmis munavoi säilytetään huoneenlämmössä kunnes se tarjotaan. Jos munavoin laittaa jääkaappiin, sen rakenne muuttuu tahnamaisesta lohkeavaksi eikä munavoi enää levity kunnolla. Samasta syystä kannattaa munavoita valmistaa vain yhden päivän tarpeisiin tai sitten nostaa se jääkaapista paria-kolmea tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön lämpenemään.

No comments:

Post a Comment